Dişin bir bölümü dişeti ile kaplı olduğu durumlarda sıklıkla enfeksiyon ve buna bağlı olarak yüzde şişme ve çene açmada azalma meydana gelir.Tekrarlanan enfeksiyonlar sonucu 20 yaş dişlerin etrafındakı kemik erimeye başlar ve yerine iltihabı doku oluşur.
Ayrıca çene kemliğindeki konumundan dolayı bazen önünde bulunana azı dişlerine baskı uygulayabilir bu durumda ağrı ve ön dişlerde çapraşıklık oluşur.
20 yaş dişlerin çekimi genellikle cerrahi olarak yapılır ve çekiminden sonra bu bölgede şişlik ve ağrı görülebilir. Bu durum 20 yaş dişinin etrafında kemik dokusu varlığında oluşur. Diş etrafındakı kemiği uzaklaştırmak için geleneksel yöntemler yerine sert doku lazeri. (ER-YAG) kullanıldığında şişklik ve ağrı yüzde 80 oranında azalmakta ve doku iyileşmesi hızlanmaktadır. Ayrıca çekimden sonra düşük seviyeli lazer uygulaması ( LLLT) ile 20 yaş çekiminden sonra iyileşme dönemi ve çekimden sonra oluşan Kas spazmına bağlı çene kilitlenmesi daha kısa olur.
Eğer dikiş atıldıysa, ki bir çoğunda dikiş atılır, 1 hafta sonra dikişler alınır ve hastamızın hiçbir sıkıntısı kalmaz. Gömülü diş çekildikten sonra ilk 1-2 gün ağrılar ve şişlikler olabilir. Özellikle dikkat edilmesi gereken dikişin attırılmamasıdır. Dikişlerin atmaması için de ağız çok fazla açılmamalı, yumuşak ve sıvı gıdaların tüketilmesi tercih edilmelidir. Dikişler alındıktan sonraki bakım sürecinde ise şunlara dikkat edilmesi gerekiyor oradaki diş boşluğu hemen kapanmamaktadır. Öncelikli olarak diş eti kapanır ve daha sonra zamanla alttan kemik dolduğu zaman o boşluk kapanıyor doğal olarak o diş boşluğuna girecek olan gıdaların enfekte olmaması ve sürekli olarak dilimizle o bölgeyle oynamamamız gerekiyor.
Haber, Duyuru, ve her türlü gelişmeden haberdar olmak için e-bülten aboneliğini yaptırınız